Principii de productie

Principii de productie

Creația
Modelele sunt creație proprie, nascute din creativitatea si pragmatismul echipei. Deasemnea, executăm și mobilier după proiectele clienților. Mobilierul de artă redă cu fidelitate elementele caracteristice diferitelor stiluri istorice și apartenența la epocile istorice. Mobilierul pentru hoteluri, restaurante si institutii este personalizat, urmarind criteriile specifice.

 

Materii prime 
Fiecare produs al nostru conține lemn masiv. Acesta este utilizat fie individual, fie in combinatie cu elemente de PAL, PANEL, MDF furniruite. Cel mai utilizat lemn este paltinul pentru mobila de artă și fagul pentru mobilierul clasic, dar innobilam și lemnul de stejar, cireș, tei și plop. Furnirele folosite sunt cireș, fag, nuc, paltin, tei, mahon și diferite specii exotice.

 

Fabricația
Tacticos, fiecare produs ia nastere prin departamentul de Proiectare si validarea acestuia de catre echipa de Prototipare. 

Procesul nostru de producție include utilizarea celor mai moderne tehnologii, combinate cu metode de prelucrare manuală, conferind produselor noastre caracter. Astfel, executăm pregătirea panourilor și prelucrarile mecanice pe mașini cu comandă numerică, finisarea pe linie automată de finisaj, dar avem și faze manuale de montaj și finisaj. Ușile și sertarele se montează manual, pentru a asigura alinierea lor. Tăbliile încadrate în rame sunt montate astfel încât să se poată mișca în interiorul ramei, acomodându-se cu tendința naturală a lemnului de reacție la schimbările climatice.

 

Tapițeria

Textilele

Pielea este o textura cu un sarm aparte. Atingerea si frumusetea pieilor folosite de catre Mobex sunt rezultatul atelierelor de tabacarie locale. Pielea folosita are calitatea de a fi impermeabila, impenetrabila, durabila si usor de intretinut.

 

Sculptura si intarsia
Sculptura manuală și intarsia dau autenticitate mobilei de artă, a carei frumusețe este rezultatul talentului și îndemânării profesionale a mesterilor noștri. Din acest motiv, fiecare piesă este unică, purtand o semnatura vie.

Finisajul
Ne identificam intr-un raport deosebit cu timpul si natura. Asadar, finisajele produselor noastre sunt realizate astfel încât să pastreze calitatile lemnului. Frumusețea fibrei naturale este constant explorata si subliniata. Lucram cu o gamă largă de finisaje, în culori diferite, prin diverse metode de abordare manuală. Lacurile folosite protejeaza………………………………………………

Antichizare si pictura
In functie de model utilizam tehnici care adaugă caracter istoric mobilei. Mesterii creativi ai echipei noastre dau ultima tusă de culoare inainte de ochiul ager al CTC-ului final.

Pentru delectanti ai “deserturilor fine”, Mobex creeaza si o serie de statui, statuete, cadre epice din lemn.